ºº SOCIAL MEDIA WORKSHOPºº

Hoe krijg ik een groter bereik op social media met mijn winkel of merk?
#workshop #gevorderden #instagram #facebook

 

social media workshop

 

Come into Bloom geeft wederom een social media workshop, dit keer speciaal voor gevorderden waarin jij jouw kennis op het gebied van social media kan verbreden. De workshop is specifiek gericht op mode, interieur & lifestylewinkels. Veel cursussen gaan enkel over het gebruik van social media in het algemeen, maar voor mode, sieraden en/of lifestyle winkels is het een ander verhaal. Daarom een speciale workshop voor winkels die geven om esthetic en branding!

 

Wat houdt de workshop zoal in?:
– Hoe werkt instragram nou echt?
– Hoe kan ik het beste adverteren op Facebook en instagram?

– Hoe verhoog ik mijn traffic en directe verkopen via social media?
– Hoe krijg ik meer volgers en likes?
– Hoe verhoog ik mijn naamsbekendheid?
– Hoe kan ik de branding van mijn winkel het beste aanpakken, zodat mijn klant mijn winkel als een “merk” ervaart?

 

Tevens gaan we een social media styleguide maken:
– Hoe maak ik de juiste foto?
– Hoe bewerk ik de foto’s eenvoudig en snel?
– Hoe krijg ik één lijn in mijn foto’s / content?

 

Wanneer:
Maandag 28 augustus
Tijd:
9:30 – 16:00 uur
Locatie:
Woonboot te Amsterdam IJburg 
inclusief lunch

€275,00 voor 2 personen 
exclusief btw

Read more

ººBOEVEN STREEPJESºº

ººBOEVEN STREEPJESºº Kleding werd vroeger gebruikt om te laten zien wat voor beroep je beoefende. Nu we in deze tijd ontelbaar verschillende functies hebben is het lastig om jezelf op dat gebied te onderscheiden. Maar dat wil niet zeggen dat wij kleding vanuit andere beroepen kunnen stelen! Kijk maar eens in jouw klerenkast en je zult zien dat verschillende kledingstukken of prints uit een totaal ander beroep komen.

Er zullen waarschijnlijk weinig kledingkasten zijn waarbij er geen kledingstukken zijn zonder een streepjesdessin. Iedereen draagt het en vooral dit voorjaar wordt het weer booming. Naast de brede strepen die wij afgelopen jaar al voorbij zagen komen worden er nu ook slanke streepjes gebruikt, genaamd de banker stripes. Maar dit is niet waar het streepje oorspronkelijk vandaan komt. Streepjes op je kleding had namelijk een herkenning en niet in positieve zin. Sinds de middeleeuwen werden streepjes als ‘slecht’ gezien en werd het gedragen door de buitenbeentjes van de samenleving. Streepjes zorgden namelijk voor een opvallende outfit, waardoor het dessin ook gebruikt wordt bij de traditionele gevangenisoutfit. Gelukkig is deze associatie nu niet meer terug te vinden, anders zouden er enorm veel boeven rondlopen (waaronder jij!).

De klassieke zwart-witte gevangeniskledij ontstond in de 19e eeuw in de VS. Het idee was dat gevangenen die ontsnapten dankzij deze opvallende kleding snel op te sporen waren. Tegelijkertijd symboliseerde het speciale pak de schande van het overtreden van de wet.  Vind hier alle historische info over DE STREEP:

http://historianet.nl/maatschappij/gebruiken/waarom-was-het-boevenpak-gestreept

Read more

ºº Is gender even a gender? ºº

De discussie rondom het geslacht lijkt steeds meer geaccepteerd te worden door de samenleving. Niet langer zijn de enige opties man of vrouw maar er zijn ook tientallen andere benamingen. Steeds meer producten zijn zich al gaan aanpassen aan deze ontwikkeling.

Te beginnen met kleding. Kleding die door beide gedragen kunnen worden, kleding voor vrouwen bedoeld die door mannen gedragen worden, kleding voor mannen bedoeld die door vrouwen gedragen worden. Niets wordt meer als gek ervaren. Een winkel die dit perfect weergeeft is NHTK, maar er zijn ook talloze andere mode initiatieven die dit nastreven. Maar wie had kunnen bedenken dat sekse ook niet meer van invloed zou zijn op je persoonlijke pasjes zoals je OV-chipkaart, studentenpas of stempas? Vanaf dit jaar is de registratie van het geslacht op een aantal pasjes niet meer nodig. Dit betekent dat de eindeloze opties die er zijn op het gebied van gender nu allemaal gelijkwaardig zijn. Hoeven we ons daar niet meer druk over te maken.

30b14f26879eb174a280785ce522883b

gender

gender

 

 

Read more

ºº Where is my belt? ºº

Niemand hoeft zich nog te schamen voor zijn eigen lichaam, want je bent mooi zoals je bent! En dat mag je ook zeker gaan benadrukken, het wordt zelfs al een tijdje gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de #bellyjelly, waar vrouwen hun buiken vol trots showen. Maar ook een natural look is helemaal van deze tijd. Oversized kleding waarin wij ons lichaam verdoezelen moet plaats gaan maken voor kleding die ons perfecte lichaam benadrukt!

Dit sluit goed aan bij het accentueren van de taille. Zowel de bovenkleding zelf als ceinturen zorgen hiervoor. Hierbij is de nadruk op de heupen verschoven naar boven. En dat het mag opvallen is niet uit te sluiten. Zo wordt alles liever dichtgesnoerd met een grote riem. En vergeet ook niet dat het korset zijn comeback weer heeft gemaakt. Het korset heeft wel een aantal aanpassingen ten opzichte van haar oudere zus. Zo is het geen kledingstuk meer dat het bewegen moeilijker maakt, aangezien het nu van flexibele materialen wordt gemaakt en niet meer vastgebonden hoeft te worden. Zo hebben we in plaats van de lusten en de lasten alleen nog maar de lusten.

taille

taille

taille

Read more

ºº Longest sleeves ever ºº

Dat er geëxperimenteerd wordt met het vervormen van kledingstukken zien we al langer voorbijkomen. En dat het niet altijd even praktisch is, is ook bekend. Maar ondanks het onpraktische gedeelte hebben wij dit veel voorbij zien komen op de catwalk. En waar hebben wij het dan over? Over enorm lange mouwen. Inderdaad niet praktisch, maar vanaf nu hoef je wanneer je het koud hebt niet meer je mouwen over je handen te trekken! Nadeel is alleen dat wanneer je in je cappuccino roert je waarschijnlijk bruine mouwen krijgt in plaats van die mooie roze kleur.  Zo lang als de mouwen op de catwalk te zien waren zullen ze niet verschijnen in de winkels, maar toch is de lengte van de mouw, oftewel je sleeve, een nieuwe vervorming geworden.

d56aae29513c87aaa1c482027e972692

sleeve

sleeve

ff71f61a8605b748ee2dbec2c09bc89c

sleeve

Read more

ºº Fake it till you make it ºº

F*CK THE GOEDE VOORNEMENS, Aan het begin van het nieuwe jaar heeft ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking het voornemen om te gaan sporten en gezond het jaar te starten. Maar waarom gaan sporten als je het al geweldig doet? Nergens voor nodig dus. Als je de trends van afgelopen jaar hebt gevolgd loop jij als het goed soms over straat in je op sport geïnspireerde casual outfit. In trainingsbroek en sneakers ziet het er al snel uit of jij een sportief type bent! Dus weg met die sportschool en fake it! Stop een appel en een flesje water in je tas en laat vooral aan de mensen om je heen zien dat jij super gezond het nieuwe jaar in bent gegaan. En aangezien je toch die geweldige outfit aan hebt, loop je een extra rondje om iedereen dat te laten zien. Heb je ook je dagelijkse beweging weer gehad. Zoals je ziet kan je prima sportief zijn zonder te sporten! Dus weg met die ‘goede voornemens’ en fake it till you make it!


dd63b2786d356a7f9c654878ba352702

6e1ec816339b91e79ab33762cf5be060

550859edc0d4a7df1e9c0518356b22d0

Read more

SOCIAL MEDIA WORKSHOP #2

social media workshopHoe kan je meer verkopen via je social media kanalen!
#salesactivatie

Come into Bloom geeft voor de tweede keer een social media workshop waarin jij jouw kennis op het gebied van social media kan verbreden. Dit is de basis workshop en is speciaal gericht op (mode & lifestyle)winkels. Vele cursussen zijn enkel voor het gebruik van social media in het algemeen.

De workshop zorgt voor een betere klantenbinding, verhoging in je traffic en directe verkopen. Tijdens deze workshop worden er tools en tips gegeven over social media en hoe deze op de juiste manier ingezet kunnen worden in de mode. De tools en tips zijn direct toepasbaar, wat zorgt voor snel resultaat.

Deze workshop richt zich op zowel de creatieve als de commerciële kant. Denk hierbij aan retail tips voor social media, maar tevens antwoorden op de vragen; hoe krijg ik meer volgers en hoe zet ik welke kanalen in?

——————————————————————————————–

Come into Bloom social media

Mirjam de Jong – BLOM MODE NL:
Bedankt voor deze leuke dag! #leerzaam #inspiratie

Ann Steegmans – HELOU BE:
Een interessant theoretisch luik werd gekoppeld aan interactieve oefeningen. Rosalinde heeft heel concrete mogelijkheden aangeboden om zelf aan de slag te gaan op de verschillende kanalen.
Wat leer je tijdens de workshop?

——————————————————————————————–

-Welke kanalen zijn er, en hoe kan je deze kanalen gebruiken?
-Hoe kan je meer volgers genereren?
-Hoe moet je jouw eigen post analyseren?
-Wat voor soort posts passen bij jouw merk/winkel?
-Welke verschillende doelgroepen zijn er?
-Hoe moet je jouw doelgroep aanspreken?
-Hoe maak je een social media agenda?
-Wat is het verschil tussen tell&sell campagnes en hoe kan ik deze inzetten?

dia1 dia4

Read more

ºº LET’S DANCE ºº

Een persoon die onmisbaar is voor de jaren ’80 is David Bowie. Muzikaliteit had hij zeker maar ook gevoel voor stijl mag niet vergeten worden. Bij de videoclip van het nummer ‘Let’s dance’ keren wij terug naar vroeger om te kijken naar wat er nu weer in de schappen ligt. De oversizede pasvorm is veel terug te vinden dit najaar. In de videoclip zie je dat vooral aan de broeken. In de collecties van nu zijn de lossere broeken veel te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de pantalons. Maar niet alleen de broeken hebben een lossere pasvorm. Ook de mouwen zijn groter en losser. En dan moeten we de jas natuurlijk niet vergeten! Daarnaast zijn teksten, padges en logo’s weer back in business. Wie had dat gedacht? BEN JIJ ER AL AAN TOE JE SKINNY’S UIT JE KAST TE HALEN?

 

Read more

ºº WEER TIJD VOOR ’80 GROOVES ºº

Wat je niet mag missen dit najaar is een metallic kledingstuk. Rokken, shirts, jurken, het kan met ieder kledingstuk! We kunnen ook wel zeggen; Shine bright like a diamond. De Pointer Sisters laten dit goed zien bij hun videoclip van Jump for my love. Dit najaar is vooral de metallic rok tot onder de knieën een gewild item. Ook de haren mogen niet vergeten worden. Een belangrijke hairdo is de wafellook, deze heeft weer een comeback gemaakt. En niet alleen de wave, maar ook het ‘permanent’ effect is weer toegestaan. En de pony en paardenstaart mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. WAT HAD JIJ IN DE 80’S? Een permanentje, een wafeltang of toch een kuif???? #durf #jij#het #toe #te #geven?

Read more

ºº80’S. I S. B A C K.ºº

Zowel in kleding als in sieraden komen veel trends van toen weer terug op de catwalk. Om in de stemming te komen en je voor te bereiden op alle 80’s highlights die te vinden zijn in de winkels nemen wij je graag mee terug in de tijd. Proef komende weken bij COME INTO BLOOM de sfeer van toen met een draai van nu. Met om te beginnen of course; girls just wanna have fun! Deze hit van Cyndi Lauper laat heel veel voorbeelden zien die dit jaar op de catwalk zijn verschenen. Zo mag de lengte van rokken nu onder de knie komen, denk hierbij aan losse rokken met plooien en ruches. Ook het ceintuur om de buik is weer terug. De aandacht gaat terug naar de taille. De make-up mag net zoals Cyndi heftiger nu. Het gebruik van glitters is daarbij natuurlijk wel een must! GENIET VAN DEZE CLIP EN LAAT ONS WETEN: WAT HAD JIJ AAN IN DE 80’s??

Read more

ººTURN UP THE DECORATIONºº

Niet alleen sieraden zijn te gebruiken als accessoires. Ook het eigen lichaam kan gebruikt worden ter versiering. Tattoos, haarversieringen, piercings, you name it. Toch worden er nieuwe ‘plekken’ gevonden om te versieren. En met de feestdagen in aantocht kunnen wij dit jullie zeker niet ontnemen, turn up the decoration!

Het oor wordt al vaak gebruikt om het lichaam te versieren, maar waar het voor veel gaat om piercings gaat het hier om het verven van je oorschelp. Dit geeft een totaal ander effect aan je oor. Scheelt wel een stuk in de kosten, aangezien je niet meer naar de juwelier hoeft voor mooie oorbellen maar een tube verf kan kopen! Goedkoop of niet, gewaagd is het zeker.

Wij verwachten dan ook dat deze hype niet door gaat zetten in de vorm van verf maar zich gaat uiten in sieraden. Je komt het nu al vaak tegen. De grote oorbellen die de gehele oorschelp versieren (check de foto’s if you don’t know what we mean). En over opvallend gesproken, wat dacht je van tatoeages in het gezicht? Tijdens de modeshow van modemerk Gucci was er een mannelijk model met gezichtstatoeages. Waar je de verf nog kan verwijderen, is dit wel permanent. Durf jij het aan?

oorverf


turn up the decoration

 

oorbel

 

tattoo-hoofd

Read more

ººSAY YES TO CASUAL COCOONENºº

Dit najaar draait het helemaal om comfortabele kleding. Zachte stoffen, grote truien, oversized jassen, noem het maar op. Je kan heerlijk verdwijnen in je kleding. Ondanks dat het bij de tijd van het jaar past vinden wij het heerlijk dat we vanaf nu ook casual kunnen cocoonen!

Maar het casual cocoonen gaat nog verder. We mogen nu namelijk ook onze outfit afmaken met onze pyjama’s! Deze hype is al een tijdje te zien, maar omdat het nogal een gewaagde outfit is hebben wij even gewacht of het echt zou doorbreken. En dat heeft het gedaan! Ook al zit je pyjama nog zo lekker, het is niet de bedoeling dat je heel je pyjama gebruikt. In plaats daarvan is het de bedoeling om onderdelen te gebruiken. Of het nou je satijnen nachtjapon is of je katoenen overhemd, het is perfect te combineren met een jeans of colbertje. Zo creëer je een nonchalante outfit waarmee je klaar bent voor het najaar!

 

casual cocoonen

 

pyjama

 

blog

Read more

ºº LATEN WE HET EEN BEETJE SPECIAAL HOUDEN ºº

De invloeden vanuit het minimalistische Scandinavië zijn steeds meer zichtbaar aan het worden in alle branches. Het mixen van stijlen maakt plaats voor een minimalistische look. Er is hierbij aandacht voor de werkwijze, de oorsprong en het product. De maker staat volledig achter zijn product en dit resulteert in specialisatie, een nieuwe stroming binnen het minimalisme.

Let maar eens op als je in Amsterdam loopt, je zult precies zien wat wij bedoelen. Er zijn namelijk enorm veel zaakjes, genaamd “hipsterwinkels” die onnodig veel accessoires aanbieden voor een torenhoge prijs. Overpriced is de juiste term die hiervoor gebruikt kan worden. En dan is de aandacht voor de klant ook nog ver te zoeken, en krijgt de winkel een gesloten uitstraling. De tijd van deze “hipsterwinkeltjes” lijkt een beetje voorbij te gaan. Niet langer zoekt de klant naar veel aanbod in een winkel maar juist naar passie en specialisatie. De retailers die hieraan voldoen maken een enorme groei door. Deze retailers richten zich namelijk op hun passie en hierdoor kunnen zij de klant meenemen in hun beleving en perfect advies uitbrengen. Is deze passie het maken van omeletten? Dan komt er toch een omeletten winkel! En dan natuurlijk niet met maar één gerecht, nee wel met 1000 variaties zodat iedere klant kan kiezen wat het best bij hem past. Want ook al zoeken wij naar specialismen, variatie moet er wel blijven. Tot nu toe wordt deze ontwikkeling vooral uitgeprobeerd in Amsterdam en Rotterdam. En het blijft niet alleen bij omeletten. Deze speciaalzaken schieten uit de grond. Wie wil er nou geen pindakaas-, regenjas-, kebab- of donutwinkel?!

specialisme3

specialisme2

passie

Read more

ºº HET MUILTJE VAN FLUWEEL ºº

Zeg nou zelf, wat zit het meest comfortabel? En niet liegen! Je huispak toch? Heb jij even geluk dit najaar! Want de zachte stoffen komen weer helemaal terug. Zo kan jij over straat in een heerlijk zittende kleding die er ook nog eens fashionable uitziet! Naast alle andere zachte stoffen zoals teddy en fleece is er één stof die er enorm uitspringt. FLUWEEL!

Deze stof heeft een comeback gemaakt en neemt ons zo weer mee in een jaren ’90 stijltje. Niks wordt vergeten en alles wordt bedekt met deze stof. Broeken, bovenkleding, jassen en zelfs schoenen worden ervan gemaakt. Fluweel sluit perfect aan bij de pasvorm van dit najaar, wat groter en meer oversized, doordat het een zware stof is en daardoor mooi valt. In combinatie met de kleuren die dit najaar gebruikt gaan worden, denk aan lila, mosterdgeel en diep rood, zorgt de fluwelen kleding voor een warme winter. Dus zeg nou zelf, is dit een win-win situatie of niet? Wij vinden van wel!

fluweel

 

fluweel

 

fluweel

 

fluweel

Read more

ººWORKSHOP SOCIAL MEDIAºº

ººWORKSHOP SOCIAL MEDIA, verkopen via Social media wordt nog steeds onderschatºº

COME INTO BLOOM STYLING EVENTS

 

 SOCIAL MEDIA WORKSHOP
Kleding verkopen via je social media kanalen! #salesactivatie Come into Bloom geeft een social media workshop waarin jij jouw kennis op het gebied van social media kan verbreden. Dit speciaal gericht op modewinkels. Vele cursussen zijn enkel voor het gebruik van social media in het algemeen.
De workshop zorgt voor een betere klantenbinding, verhoging in je traffic en directe verkopen. Tijdens deze workshop worden er tools en tips gegeven over social media en hoe deze op de juiste manier ingezet kunnen worden in de mode. De tools en tips zijn direct toepasbaar, wat zorgt voor snel resultaat.
Deze workshop richt zich op zowel de creatieve als de commerciële kant. Denk hierbij aan fashion styling tips voor social media, maar tevens antwoorden op de vragen; hoe krijg ik meer volgers? Hoe kan ik op de beste manier adverteren en hoe maak ik de perfecte foto?

 

 

 

 

 

nb. Kosten: €275,00 excl. btw. je mag je collega meenemen de prijs is inclusief een 2e persoon

COME INTO BLOOM
Fashion events, Concept & Branding
Geïnteresseerd? neem dan contact op via info@comeintobloom.nl of T 06-48239717
 

 

 

Read more